Prima pagină > Cărţi, Sexualitate > Prin Ţara Simţurilor. Poveste erotică

Prin Ţara Simţurilor. Poveste erotică

Titul original: La traversée des sens
Publicată de: Editions Plon, Paris, 2009
Limba originală: franceză
Traducere de: Doru Mareş
Anul apariţiei: 2009
Autor: Nedjma
ISBN: 978-973-707-282-5
Nr. de pagini: 248
Colecţia: Eroscop

O călătorie iniţiatică în ţara simţurilor, dorinţelor şi a tabuurilor spulberate. O poveste orientală care depăşeşte limitele şi interdicţiile.
Frumoasa Leila este căsătorită din voia părinţilor cu un bărbat neîndemânatic, care nu reuşeşte să facă faţă primei nopţi şi să o dezvirgineze pe tânăra lui soţie. Se stârneşte o dramă de proporţii, Leila este acuzată că nu ar fi virgină şi este alungată. Apare Zobida care susţine că de fapt, Leila este legată (exista obiceiul ca himenul fetiţelor să fie legat prin vrajă, astfel încât ele să nu-şi piardă virginitatea înainte de căsătorie). Îi propune Leilei să meargă împreună să o găsească pe femeia care a legat-o în copilărie şi să-i ceară dezlegarea vrăjii. Călătoria pe care Zobida o propune Leilei are drept scop emanciparea fetei, care nu este încă pregătită să accepte faptul că în spatele prejudecăţilor ei stă de fapt o educaţie represivă, menită să ţină o femeie închisă într-un jug al familiei. Romanul se încheie cu o poveste de dragoste din care cu greu reuşeşti să te smulgi.
Celebritatea Nedjmei a început în 2005, când a publicat primul roman în Franţa: L’amande, apărut în limba română cu titlul Fructul interzis. Cartea a fost tradusă în aproape toate limbile, bucurându-se de un succes enorm. Identitatea autoarei este misterioasă.

«În viaţă, unora le este dat să înveţe bunele maniere, altora să îşi educe spiritul ori să îşi întărească tot mai mult credinţa. Nu am avut privilegiul de a mă bucura de niciuna dintre acestea, ba nici măcar nu ştiu să citesc ori să scriu, din cauza pasiunii pe care mi-a insuflat-o Cel de Sus pentru plăcere. Numai un mijloc îmi mai rămâne pentru a face o faptă bună înainte de a muri: să iniţiez o tânără în arta iubirii. Fireşte, în cel mai mare secret. Fiindcă ţara asta s-a hotărât să proscrie sexul şi să se acopere cu faldurile celei mai mincinoase virtuţi. Dacă aş fi identificată, cu siguranţă m-ar aştepta spânzurătoarea.»
Nedjma

Se ştie că Nedjma (numele este un pseudonim) este o femeie arabă, care nu a apărut în media decât extrem de rar şi atunci cu voalul pe faţă. Primul ei roman, Fructul interzis, relatează o poveste autobiografică. În vârstă de 40 de ani, Nedjma a fost obligată să se căsătorească la 17 ani, evident cu un bărbat necunoscut ei. În ciuda tradiţiei, ea a ales să fugă din căsnicie, a trăit o viaţă liberă şi a povestit totul într-un roman tandru şi erotic în acelaşi timp. A dorit să-şi ţină sub pecetea secretului adevărata identitate, de teama unor represiuni islamiste

Editura Trei

Reclame
Categorii:Cărţi, Sexualitate Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: