Prima pagină > Cărţi > ANTICARUL DIN KABUL

ANTICARUL DIN KABUL

EIERSTAD Asne Trad. Veronica Serbanoiu
ISBN: 973-724-048-0
NR. PAGINI: 288
PRET LIBRARIE: 24.9 lei

Anticarul din Kabul, carte semnata de jurnalista �sne Seierstad, ofera cititorilor o imagine direct de la sursa vietii din Afganistan, asa cum putini au avut ocazia sa o cunoasca. Invitata sa locuiasca impreuna cu Sultan Khan, un anticar din Kabul, si familia acestuia, jurnalista descopera o alta latura a personalitatii anticarului, diferita de impresiile sale initiale. Mai bine de douazeci de ani Khan a sfidat autoritatile � fie ele comuniste sau talibane � furnizand carti populatiei din Kabul. A fost interogat si arestat, dupa ce a vazut cum ii sunt arse in strada vrafuri intregi de carti, dar a continuat sa creada in puterea acestora si plin de pasiune, sa aduca un strop de lumina intr-unul dintre cele mai intunecate locuri din lume.

Anticarul din Kabul este povestea unui barbat mandru si a numeroasei sale familii, intr-un oras ravasit de razboi… Dar mai mult decat atat, este o carte unica despre viata de zi cu zi dintr-o tara islamica unde chiar si dupa inlaturarea talibanilor de la putere, femeile trebuie sa se supuna casatoriilor aranjate, sotilor poligami, dar si interdictiilor de a calatori liber, a studia si a comunica cu ceilalti. �Cea mai intima descriere a unei familii afgane pe care a realizat-o vreodata un jurnalist din Occident… Seierstad este o observatoare fina si deseori plina de lirism.� New York Times Book Review �Din punct de vedere al imaginii de sub un val, a lumii inchise a femeilor, Anticarul din Kabul este de nepretuit… In loc sa fie o carte cu substrat geopolitic, este in totalitate domestica: cat de inconfortabile, calduroase si prafuite sunt burka; cum se stabileste pretul unei mirese; cum ceaiul este preparat de femei si servit de baieti vizitatorilor barbati, care nu trebuie sa arunce vreo privire sectorului privat al femeilor din familie.

� Brian Miller, Seattle Weekly �sne Seierstad a primit numeroase premii pentru jurnalism si a relatat din regiuni de conflicte militare, precum Cecenia, Balcani, Afganistan si Irak. Vorbeste fluent cinci limbi straine si traieste in Norvegia.”

Editura All

Anunțuri
Categorii:Cărţi Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: