Prima pagină > Articole media, Despre femei, religie, Ştiinţă > Marea Britanie: Medicii musulmani nu vor sa se spele inainte de operatii

Marea Britanie: Medicii musulmani nu vor sa se spele inainte de operatii

Medicii din cel putin trei orase englezesti refuza sa urmeze regulamentele medicale orientate spre propria lor protectie impotriva unor microbi rezistenti, din cauza credintelor religioase, se arata intr-un articol din Daily mail.
Un medic rezident (femeie) de la Spitalul de Copii din Liverpool „Alder Hey” este unul din medicii care refuza sa isi suflece manecile cand se spala pentru o operatie cat si in sala de operatii, considerand aceasta practica ca fiind indecenta pentru ele.
Probleme similare au fost ridicate si la Universitatea Leicester si Universitatea Sheffield in incinta carora, un medic musulman a refuzat sa se „curete” corespunzator pentru ca acest lucru ar fi determinat-o sa isi expuna mainile.

Unii dintre studenti au declarat ca prefera sa abandoneze cursurile decat sa isi expuna membrele superioare, dar expertii avertizeaza ca igiena medicala nu trebuie sa faca vreo exceptie datorita religiei.
Unul din purtatorii de cuvant al Spitalului Regal din Liverpool, a declarat ca si acolo s-a intampinat aceasta problema, atunci cand medicii musulmani nu se sterilizau destul de bine cu gel alcoolic, dar problema a fost remediata pana la urma, nedorind insa se specifice si cum a fost aceasta rezolvata.
Doctorul Steve Ryan, director medical al Spitalului Alder Hey a declarat ca expunerea mainilor in timpul sterilizarii este orientata spre siguranta pacientilor si conducerea spitalului va incepe discutiile cu studentii musulmani pentru a gasi o solutie. „Noi am mentionat ca manecile trebuie sa se suflece deasupra cotului, ca nu sunt acceptate ceasurile de mana, unghii facute sau false in zonele medicale. Igiena corespunzatoare este cea mai importanta si simpla actiune pe care o putem intreprinde pentru a impiedica reaspandirea unor infectii. Un mare numar mare de studente de religie musulmana s-au adresat Universitatii din Liverpool pentru a le facilita obtinerea unuiu spatiu special in care sa se schimbe in concordanta cu legea islamica. Am fost incantati ca am putut sa dam curs acestor cereri si deja aceste spatii au fost incorporate in incinta spitalului”, a subliniat acesta.
Doctorul Charles Tannock, fost consilier al spitalului si membru al Partidului Conservator, a declarat:”Acesti studenti sunt instruiti pe banii contribuabililor si au o datoria sa aiba grija de pacientii lor si sa nu ii expuna la riscuri medicale inutile. Poate ca aceste femei nu ar trebui sa aleaga o cariera medicala daca nu se simt in stare sa se supuna unor cerinte pe care toti ceilalti le-au urmat”.
Asociatia Medicala Islamica insista ca acoperirea corpului in public, exceptand fata si mainile, este o practica uzuala in Islam. „Femeia musulmana nepracticanta – medic, studenta la medicina, asistenta medicala sau pacienta – ar trebui sa fie fortata sa isi descopere bratele deasupra cotului”.

Robert MIRCEA
Sursa: Ziarul Ziua

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: