Prima pagină > Articole media, Familie > The Times: Casatoria intre verii primari musulmani, un pericol pentru Regat

The Times: Casatoria intre verii primari musulmani, un pericol pentru Regat

Un ministru britanic avertizeaza ca imigrantii musulmani au tendinta sa se casatoreasca intre ei, ceea ce poate duce la nasterea unor copii cu malformatii genetice. Declaratia lui Phil Woolas, ministru al mediului, vine pe fondul unei serioase dezbateri pe tema comunitatii musulmane din Marea Britanie. Ministrul declara ca in prezent se practica uniunile aranjate intre veri primari, iar atunci cand ai un copil cu varul tau, pot aparea probleme genetice.

Ministrul, ale carui opinii sunt sustinute de experti medicali, noteaza The Times, a declarat ca problema casatoriilor intre veri primari trebuie discutata serios. Woolas, fost responsabil pentru relatiile intre rase, a subliniat ca practica nu se extinde la intreaga comunitate musulmana, dar este intalnita frecvent la familiile originare din Pakistanul rural.

Responsabilul a stabilit ca jumatate dintre casatoriile inregistrate in aceste comunitati, se estimeaza ca implica veri primari. Studii medicale au indicat ca pakistanezii britanici sunt responsabili de 3% din nasteri, in Marea Britanie, intre ei si copii cu posibile probleme genetice. Phil Woolas a mai avertizat si ca femeile musulmane care poarta esarfe, ar putea provoca teama si resentimente in Marea Britanie.

O alta problema, noteaza The Times, este numarul mare de copii proveniti din comunitatile musulmane, care au legatura cu cultura medievala de a pastra bogatia in familie. Daca mergi intr-o sectie pediatrica din Bradford sau Keighley, vei descoperi ca peste jumatate dintre copii provin din comunitatea asiatica. Iar cand constati ca asiaticii reprezinta doar 20%-30% din populatie, vezi clar ca sunt suprareprezentati, a avertizat responsabilul britanic. Parintii au fost avertizati ca nu ar trebui sa mai aiba copii. Dar cand sotul revine din Pakistan, in cateva luni au din nou un copil, declara Woolas, citat the The Times.

11 Februarie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
Categorii:Articole media, Familie Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: