Prima pagină > Articole media, Dialog, Etică, Mohamed > Sute de mii de musulmani cer Wikipedia eliminarea imaginilor cu Mahomed

Sute de mii de musulmani cer Wikipedia eliminarea imaginilor cu Mahomed

Includerea unei imagini a profetului Mahomed in enciclopedia online Wikipedia naste proteste in comunitatea musulmana, informeaza miercuri editia online a publicatiei spaniole El Pais.

Conform preceptelor Islamului, nu este permisa reprezentarea grafica a profetului, astfel ca o petitie cu peste 132.000 de semnatari, membri ai comunitatii musulmane, a fost trimisa catre editorii Wikipedia, pentru a le cere sa elimine imaginea din articolul incriminat.
De cealalta parte, Jay Walsh, purtatorul de cuvant al Fundatiei Wikimedia din San Francisco, a precizat ca enciclopedia Wikipedia nu cenzureaza articolele, in beneficiul nimanui, si ca obiectivul Wikipedia este sa prezinte toate subiectele intr-un mod neutru.

Reprezentantii comunitatii musulmane sustin ca se simt ofensati: „Toate aceste reguli pentru prezentarile subiectelor religioase ne indeparteaza, de fapt, de ceea ce este sfant”, noteaza publicatia The American Muslim, sub titlul „Wikipedia si descrierile profetului Mohamed, ultima distractie stupida”.

Reprezentarile grafice ale profetului Mahomed tin, de altfel, prima pagina a ziarelor, in ultimele zile. Caricatura in care profetul Mahomed are pe cap un turban in forma de bomba cu fitilul aprins, apartinand unui desenator care a fost tinta unui atentat dejucat marti de politie, a fost publicata in numele libertatii de expresie, miercuri, de unsprezece cotidiene din Danemarca.

Politia a arestat marti un danez de origine marocana si doi tunisieni care planuiau sa il asasineze pe autorul caricaturii, Kurt Westergaard. Desenul sau a fost unul dintre cele 12 care il aveau ca subiect pe profetul Mahomed, a caror publicare a starnit o criza intre Occident si lumea musulmana in 2006.

13 Februarie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: