Prima pagină > Articole media, Despre femei, Shia > Regele Arabiei Saudite a gratiat victima unui viol

Regele Arabiei Saudite a gratiat victima unui viol

Regele Arabiei Saudite, Abdullah, a iertat-o de pedeapsa pe tanara siita, in varsta de 20 de ani, care a fost condamnata la 200 de lovituri de bici dupa ce a fost violata in noiembrie 2006 de sapte barbati, a anuntat luni un ziar saudit, citat de Associated Press.

Justitia saudita o condamnase pe femeie la aceasta pedeapsa pentru ca in momentul in care a fost rapita de cei sapte barbati, ea se afla intr-o masina cu un barbat care nu era ruda cu ea, fapta interzisa de Islam. Cei sapte barbati, acuzati ca au violat-o atat pe femeie cat si pe insotitorul acesteia, au primit initial pedepse cuprinse intre zece luni si cinci ani de inchisoare.

Daca prima data judecatorii din orasul Qatif, din estul tarii, o condamnase pe tanara la o pedeapsa de 90 de lovituri de bici, la apelul judecat la jumatatea lunii noiembrie, Consiliul Judiciar Suprem i-a marit femeii pedeapsa la 200 de lovituri de bici si sase luni de inchisare. Pedepsele violatorilor tinerei au fost si ele marite, barbatii primind sentinte cu inchisoarea cuprinse intre 2 si 9 ani.

La proces tanara a declarat ca se intalnise cu acest prieten din liceu pentru a recupera o fotografie de a ei, pentru ca se maritase cu putin timp inainte.

Judecatorii au motivat a doua sentinta prin faptul ca tanara a facut cunoscut cazul sau in presa, declansand astfel un intreg scandal mondial. Acest incident au adus numeroase critici internationale la adresa Arabiei Saudite. In rarele sale critici ale aliatului sau cel mai important din Orientul Mijlociu, Casa Alba s-a declarat uluita de aceasta sentinta. Canada a calificat hotararea judecatorilor ca fiind barbara.

Ministrul saudit al Justitiei, Abdullah bin Mohammed al-Sheik, a declarat pentru ziarul Al-Jazirah ca iertarea de pedeapsa nu inseamna ca regele nu este de acord cu judecatorii, ci ca a actionat „in interesul oamenilor.”

„Regele este intotdeauna atent cand e vorba sa usureze suferinta cetatenilor atunci cand se convinge ca acest verdict va produce efecte asupra convietuirii dintre oameni, chiar daca el este convins ca verdictul a fost corect”, a spus al-Sheik.

Potrivit ministrului, regele era singura persoana care putea sa o ierte de pedeapsa pe fata, si a facut acest lucru in ciuda faptului ca el considera ca sistemul legal din Arabia Saudita este onest si cinstit.

Ministerul saudit de Justitie a aparat sentinta cu biciuirea, spunand ca fata avea o aventura cu barbatul care o insotea.

17 Decembrie 2007
Sursa: Ziare.com
Autor: Madalina Mitan

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: