Prima pagină > Articole media, Despre femei > O americanca face inchisoare pentru ca a mers la Starbucks

O americanca face inchisoare pentru ca a mers la Starbucks

O americanca de origine iordaniana a ajuns in inchisoare pentru ca a baut o cafea cu un coleg la Starbucks, in Riad, Arabia Saudita, informeaza The Times. Yara, in varsta de 37 de ani este casatorita si are trei copii. De curand, ea a ajuns in Riad, pentru a vizita noile birouri ale filialei firmei sale.

Femeia, care are 37 de ani, stia de regulile extrem de stricte, dar nu a banuit ca tocmai ea va fi cea vizata de autoritatile saudite. Aceasta a povestit cotidianului britanic The Times ca, la un moment dat, aflata la birou, s-a intrerupt curentul electric si, pentru ca atat ea, cat si colegii ei, numai barbati, nu aveau ce face, au ales sa merga la o cafenea Starbucks, aflata in apropiere.

Yara, impreuna cu unul dintre colegi, s-a asezat la o masa aflata in zona in care era permis accesul atat al barbatilor, cat si al femeilor.
Din nefericire insa, Yara a fost descoperita de politistii sauditi care au luat-o pur si simplu pe sus din cafenea si au inchis-o, pe motiv ca a incalcat legile islamice. Femeia povesteste ca, in singura noapte cat a stat in inchisoare, a fost perchezitionata, amenintata si chiar fortata sa semneze declaratii false.

O zi mai tarziu ea a fost eliberata, dar numai datorita faptul ca sotul ei cunostea mai multi oameni politici sauditi, care au ajutat-o. Cu toate acestea, ea a comparut in fata unui judecator, care i-ar fi spus ca „este o pacatoasa si ca va arde in iad pentru faptele sale”. Cu lacrimi in ochi, femeia a declarat ca nu va parasi Arabia Saudita si ca va incerca sa faca fata regulilor extrem de stricte.

Potrivit justitiei saudite, o femeie nu are voie sa apara in public alaturi de un barbat cu care nu este casatorita sau nu este ruda. Mai mult, in Arania Saudita exista o sectie speciala a politiei, denumita Mutaween, care se ocupa strict de astfel de cazuri. Aceasta are nu mai putin de 10.000 de mebrii si peste 500 de filiale.

In 2007, o femeie care a fost victima unui viol in grup, a fost pedepsita cu 200 de lovituri de bici si 6 ani de inchisoare, pentru ca se afla in masina cu un barbat care nu ii era ruda. Regele Abdullah a gratiat-o pe femeie, dar a declarat ca pedeapsa a fost corecta.

07 Februarie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: