Prima pagină > Articole media, religie > Marea Britanie: „zone interzise” pentru non-musulmani

Marea Britanie: „zone interzise” pentru non-musulmani

Intr-un articol scris pentru Sunday Telegraph, un episcop anglican de origine pakistaneza a avertizat asupra pericolului reprezentat de cresterea influentei extremismului islamist in Marea Britanie, fenomen care a dus deja la formarea de „zone interzise” pentru cei care nu sunt musulmani, informeaza AFP.

In opinia lui Michael Nazir-Ali (foto), episcop in Rochester (sudul Angliei) pozitia crestinismului este amenintata in tara, iar modelul multicultural britanic, atat de mult laudat, a creat in realitate comunitati separate, profund divizate unele de altele.

„Unul dintre rezultatele resurgentei mondiale a ideologiei extremiste islamiste a fost sa separe si mai mult tinerii de natiunea in care au crescut si sa transforme comunitatile deja separate in zone interzise, in care aderarea la aceasta ideologie a devenit marca recunoasterii”, a explicat Nazir-Ali.

Oamenii care apartin „unei religii sau rase diferite pot avea dificultati de a trai sau munci impreuna, din cauza ostilitatii cu care se confrunta”, a precizat episcopul, nascut in Pakistan si al carui tata musulman s-a convertit la crestinism.

Nu numai extremismul islamist este criticat de episcop ci si toate tentativele de compromis britanice in privinta practicilor altor religii, cum ar fi chemarea la rugaciune a musulmanilor si adoptarea sharia (legea islamica) in codul civil al tarii sau in sistemul bancar.

Nazir-Ali se teme ca, nefiind suficient aparat crestinismul ca religie in Marea Britanie, este pe cale sa se formeze un „amestec” de credinte multiple fara „sustinere morala si spirituala”.

„Pozitia Bisericii Angliei este pe cale de a se eroda. Teama mea este ca nu va mai ramane nimic din religia crestina, decat o amintire vaga”, a subliniat Nazir-Ali.

06 Ianuarie 2008
Sursa: Ziare.com
Autor: Ovidiu Draghia

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: