Prima pagină > Articole media, Despre femei, Sexualitate, tradiţie > Liderul cecen: Femeile trebuie sa poarte val fiindca atata barbatii

Liderul cecen: Femeile trebuie sa poarte val fiindca atata barbatii

Femeile care lucreaza ca functionari publici sunt obligate sa poarte valul islamic, altfel vor fi concediate, a declarat presedintele republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadirov, hotarare ce are putea tensiona relatiile cu liderii laici de la Moscova, potrivit Reuters.

Kadirov a fost instalat de Kremlin in functia de sef al statului Cecen, in speranta ca va invinge insurgenta separatista, insa potrivit analistilor, presedintele cecen a transformat regiunea intr-un domeniu privat, unde legile rusesti sunt incalcate.

Legislatia rusa traseaza diferente intre stat si religie si sutine egalitatea intre sexe, insa potrivit lui Kadirov, care a vizitat anul acesta, in pelerinaj, locurile sfinte musulmane din Arabia Saudita, explicat ca Cecenia are alte traditii.

„Stiu ca toata lumea va spune „Ramzan decreteaza legea sharia (legea islamica)”. Dar eu le raspund ca sunt musulman, respect traditia cecena si sunt mandru de acest lucru”, a spus Kadirov, fiul unui cleric musulman.

„Femeile trebuie sa poarte valul sau nu vor mai lucra (pentru institutiile statului)”. „Puteti spune ca afirmatiile mele sunt ilegale, dar nu voi ceda”, a subliniat liderul cecen, care s-a declarat socat sa vada „tinerele mergand prin oras in tricouri si fuste scurte”.

Potrivit lui Kadirov, femeile sunt de vina pentru infractiunile comise in Cecenia, fiindca invita barbatii sa intretina relatii sexuale cu ele.

Oficialii rusi sunt nelinistiti de politica intransingenta a presedintelui cecen si de cultul personalitatii construite in jurul lui, insa este putin probabil ca Moscova sa intervina in vreun fel.

13 Septembrie 2007
Sursa: Ziare.com
Autor: Adriana Toma

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu