Prima pagină > Articole media, tradiţie > Inchisori pentru catei in Iran

Inchisori pentru catei in Iran

Politistii iranieni au luat decizia de a crea inchisori pentru cainii care sunt plimbati in public, stapanii de animale de companie din Iran fiind ingroziti de aceasta hotarare, relateaza site-ul Scotsman.

Iranienii cu animale de companie au povestit pe bloguri, cu detalii amanuntite insotite de fotografii, cum politistii le-au luat catei si i-au tinut inchisi in custi. O femeie a declarat la postul de radio Farda ca patrupedul sau a fost arestat pe cand il aducea de la veterinar, iar o tanara s-a plans ca puiul sau de catel a fost retinut 48 de ore pentru ca l-a plimbat in public, iar apoi a fost eliberat dupa ce a platit cautiune.

Cateii sunt considerati necurati in lumea islamica, insa autoritatile au facut o exceptie si i-au acceptat pe cainii special antrenati pentru a depista droguri si victime ale cutremurelor.

In conditiile in care numarul animalelor de companie este in crestere, mai ales in nordul Teheranului, orasul care este considerat cel mai influentat de Occident, Politia iraniana a avertizat populatia anul trecut, recomandand sa nu isi scoata in public cateii.

Legea insa nu a fost des incalcata, iar acum Politia a inceput sa sanctioneze „comportamentul neislamic”.

Cresterea unui catel este vazuta de conservatori drept o boala occidentala, o depravare si, de aceea, stapanii de animale stau in umbra, isi plimba animalele noaptea sau le duc la munte pentru a alerga departe de ochii politistilor.

Aceasta masura coincide cu o miscare a Politiei religioase din Arabia Saudita care interzice vanzarea pisicilor si a cainilor. Interzicerea cainilor nu a uimit pe nimeni, conservatorii islamici considerandu-i murdari, dar interzicerea pisicilor a uimit multa lume pentru ca tradtia islamica considera pisicile animale curate.

Un decret al Politiei saudite, care se aplica in portul de la Marea Rosie, Jeddah si in Mecca si prevede interzicerea comertului cu pisici si caini, a fost emis pe motiv ca „unii tineri au cumparat aceste animale si le-au expus in public”.

In Iran, conservatorii vad cresterea animalelor ca pe o practica importata din Occident, precum fast food, jeans si muzica pop, in opinia lor toate acestea amenintand societatea islamica.

„Ce rost are sa tarasti un catel dupa tine? Este o practica a infidelilor, imitata orbeste”, a scris in ziarul al-Madina un saudit ingrijorat de ce se intampla.

20 Septembrie 2007
Sursa: Ziare.com
Autor: Irina Olteanu

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: