Prima pagină > Articole media, Despre femei, religie > Hirsi Ali, protecţie peste tot în UE

Hirsi Ali, protecţie peste tot în UE

Fosta deputată olandeză de origine somaleză Ayaan Hirsi Ali, ţinta ameninţărilor cu moartea din partea unor fundamentalişti islamici, va beneficia de protecţie pe teritoriile tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, a anunţat ieri, la Bruxelles, comisarul european pentru justiţie, libertate şi securitate, Franco Frattini, relatează EUObserver.

Potrivit lui Frattini, statele membre ale UE elaborează în prezent măsuri speciale pentru a asigura libera circulaţie a lui Hirsi Ali şi a altor persoane care au primit ameninţări cu moartea în urma unor declaraţii verbale sau scrise.

Oficialul european a precizat că în această privinţă a fost luată o decizie „în unanimitate” în Consiliul miniştrilor de justiţie şi afaceri interne din statele membre, desfăşurat ieri la Bruxelles.

Ayaan Hirsi Ali, care a primit numeroase ameninţări cu moartea după ce a criticat condiţia femeii în ţările cu regimuri islamice fundamentaliste, a solicitat recent ajutorul Parlamentului European pentru a colecta fonduri în scopul asigurării protecţiei sale permanente.

Guvernul olandez a alocat anual 2 milioane de euro pe întreaga perioadă în care Ayaan Hirsi Ali a trăit în Olanda, dar acest sprijin financiar a încetat după ce fosta deputată olandeză s-a mutat în SUA pentru a lucra la organizaţia neguvernamentală American Enterprise Institute.

Primele critici la adresa lui Hirsi Ali au vizat colaborarea acesteia cu regizorul Theo van Gogh, asasinat de un extremist musulman în estul Amsterdamului, după ce realizase un film de scurt-metraj în care denunţa condiţia femeii în religia islamică.

Pe corpul regizorului a fost găsită o notă ce conţinea ameninţări la adresa evreilor, a Guvernelor din Occident şi a lui Ayaan Hirsi Ali.

29 Februarie 2008
Sursa: Evenimentul Zilei
Alexandra-Livia Dordea

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: