Prima pagină > Articole media, Despre femei > Noua iranieni condamnati pentru adulter vor fi ucisi cu pietre

Noua iranieni condamnati pentru adulter vor fi ucisi cu pietre

Opt femei si un barbat, condamnati pentru adulter in Iran, vor fi omorati cu pietre.

Organizatiile neguvernamentale si mai multi avocati, citati in editia electronica de luni a cotidianului The Telegraph, sustin ca cei noua sunt condamnati in cazuri separate, in mai multe orase din Iran.

Verdictele au fost pronuntate si cei noua pot fi ucisi in orice clipa, a declarat avocata Shadi Sadr, sustinatoare a drepturilor civile ale femeilor din Iran.

Sase dintre cei noua au fost condamanti fara sa aiba martori sau avocati, pe durata proceselor. Cele mai multe dintre femeile care isi vor pierde viata in urma loviturilor cu pietre provin din zone cu rata mare a analfabetismului, ele neintelegand ce acuzatii li se aduc.

Cei noua au varste cuprinse intre 27 si 50 de ani. Singurul barbat din acest „lot” este profesor de muzica si este condamnat pentru ca a avut o aventura cu una dintre studente, a mai spus avocata, citata de publicatia britanica.

Conform legilor islamice din Iran, adulterul este delict capital si se pedepseste prin lapidare (ucidere cu pietre), pedeapsa care se mai aplica si in Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Sudan si Nigeria.

21 Iulie 2008
Sursa: Ziare.com
Autor: Madalina Ionescu

Anunțuri
 1. Noiembrie 26, 2009 la 8:40 PM

  Se vede treaba că „Alah” este împotriva adulterului(curviei),pt. că ia atitudine împotriva acestor manifestări „imorale”,ţin să’l felicit pt.această atitudine fermă.
  În creştinism exzistă interdicţia de a „curvi”,numai că „practicanţii curviei”,nu pot curvi de cîte ori sunt iertaţii,70*70/zi,binenţeles cu condiţia;să le pară rău şi să se căiască de partida de sex efectuată,în rest nici o problemă.D-zeu tatăl nu oboseşte iertînd,iar creştini nu obosesc în practicarea sexului curvesc.Problema constă însă în faptul că,”d-zeu tatăl” cu capacităţile sale paranormale care vede tot, în urma partidelor de sex curvesc,autorizate prin „iertare”,debunăseamă că umblă tot cu PU.A SCULATĂ,aşa că nu e de mirare situaţia socială a omeniri în general,sub guvernarea PATRIARHAL-CREŞTINĂ.

 2. Decembrie 2, 2009 la 4:42 PM

  Eu nu inteleg cum nu inteleg femeile alea ce acuzatii li se aduc. Daca nu stii sa citesti nu e egal cu ‘esti retardat’.

  @socrate: habar n-ai ce vorbesti. Si omenirea nu e sub guvernare crestina. Patriarhala, da si lucrul asta ar trebui sa se schimbe.

 3. Decembrie 3, 2009 la 9:47 PM

  @lehamitea:’retardat’, dacă nu şti să citeşti se poate, asta nu înseamnă că femeile retardate nu ştiau că allah interzice curvia şi că pedeapsa curviei este moartea.
  Omenirea întregă se află sub „guvrnare” patriarhală, fie ea creştină sau islamică etc. Şti tu o guvernare (ideologie), Maternă (Matriarhală) autentică undeva pe Terra?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: