Prima pagină > Articole media > Musulmanii vor sa adopte ora exacta dupa Mecca

Musulmanii vor sa adopte ora exacta dupa Mecca

Clericii musulmani intentioneaza sa inlocuiasca Ora meridianului Greenwich (Greenwich Mean Time, GMT), folosita pentru masurarea timpului in diferite fusuri orare, cu ora Mecca. Argumentul pe care il aduc pentru aceasta schimbare este ca „orasul saudit este centrul Pamantului”, relateaza BBC Mecca, centrul religiei islamice, este locul spre care isi indreapta fata toti musulmanii in timpul rugaciunilor zilnice.

Cererea de schimbare a reperului pentru stabilirea fusurilor orare a fost exprimata cu prilejul unei conferinte organizate in Qatar sub titlul: „Mecca, Centrul Pamantului, Teorie si Practica”. Un geolog a subliniat ca meridianul orasului Mecca, spre deosebire de alte meridiane, „este in perfecta aliniere cu polul nord magnetic”.

Acesta a adaugat ca Anglia a impus GMT prin forta, in lume, pe vremea cand Marea Britanie era o mare putere coloniala. Sheikh Youssef al-Qaradawy, un proeminent cleric musulman, a spus ca „stiinta moderna a adus in sfarsit dovezi ca Mecca este adevaratul centru al Pamantului”.

Reuniunea a mai dezbatut introducerea „ceasului Mecca”, inventat de un musulman francez. Acele acestuia se rotesc in sens invers fata de cele ale unui ceas obisnuit si se presupune ca ar putea ajuta musulmanii sa determine directia spre Mecca din orice punct al planetei. Reuniunea din Qatar face parte din preocuparile unor comunitati musulmane de a face apel la invataminte din Coran pentru stiinta moderna.

Sursa: Creştin Ortodox

Anunțuri
Categorii:Articole media Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: