Prima pagină > Articole media, Cărţi > Majoritatea musulmanilor admira SUA

Majoritatea musulmanilor admira SUA

Islamul nu are nimic comun cu extremismul si cu antiamericanismul, releva John Esposito, profesor de studii islamice la Universitatea Georgetown din Washington DC. si coautor al cartii „Who speaks for Islam ?” (Cine vorbeste in numele Islamului ?), citat de AFP.

Cartea, va aparea luna viitoare si se bazeaza pe o ancheta realizata timp sase ani in 40 de tari musulmane. Studiul a fost lansat de Institutul Gallup la putin timp dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, cand presedintele Bush s-a intrebat retoric intr-un discurs: „Pentru ce ne urasc?”

Cercetarea a fost efectuata pe esantioane reprezentative din 1,3 miliarde de musulmani si arata ca majoritatea acestora admira de fapt Occidentul pentru democratia sa, pentru libertatile sale si pentru progresele tehnologice. Lor nu le place insa sa li se impuna cutumele occidentale.

Esposito scrie in cartea sa ca „musulmanii vor autodeterminare, nu o democratie definita si impusa de americani. Ceea ce vrea majoritatea este o democratie cu valori religioase”.

Potrivit sondajului, doar 7% dintre musulmanii din lumea intreaga sunt radicalizati politic si aproximativ 93% sunt moderati. Profesorul Esposito a explicat ca „cei care sunt radicalizati din punct de vedere politic sunt adesea mai educati, au un loc de munca mai bun si sunt chiar mai optimisti fata de viitor decat marea masa a musulmanilor”.

In cadrul anchetei au fost intervievati musulmani din zone rurale si urbane din 40 de tari in Africa, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.

27 Februarie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
Categorii:Articole media, Cărţi Etichete:,
  1. Noiembrie 27, 2009 la 2:13 AM

    Statisticile care le-am citit eu au aratat ca 25% dintre musulmani sint pentru jihad impotriva crestinilor/Americii.

    Cum arata democratia cu valori religioase musulmane? Sa fim seriosi. Nu vor democratia americana, dar America e plina de musulmani. Cei care nu ajung in America, o invidiaza….

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: