Prima pagină > Articole media, Despre femei, Sexualitate > Iranul, tulburat de un scandal sexual la nivel inalt

Iranul, tulburat de un scandal sexual la nivel inalt

Iranul este zguduit din cauza unui scandal privind prostitutia, dupa ce seful politiei din Teheran, Reza Zarei, a fost arestat si se zvoneste, chiar lichidat. Zarei s-a facut remarcat in timpul mandatului sau prin respectarea cu strictete a celor aproximativ 35.000 de prevederi ale codului de conduita a femeilor iraniene. Acestea sunt obligate sa poarte valul si vesmantul traditional musulman si nu au voie sa iasa pe strada in lipsa sotului sau a unui barbat din cadrul familiei sale.

Zarei este subordonat direct presedintelui Ahmadinejad, relateaza Der Spiegel. El a fost arestat in martie, fiind acuzat ca nu a arestat niste prostituate, dupa o descindere intr-un bordel din Teheran. In plus, acesta le-ar fi ordonat femeilor sa ingenuncheze goale in fata lui, conform declaratiilor uneia dintre prostituate.

Iranul a negat practicarea prostitutiei pe teritoriul sau dar si arestarea lui Zarei. Exista suspiciuni ca responsabili ai politiei si din cadrul armatei ideologice a regimului islamic de la Teheran primesc mita din partea localurilor rau-famate din Iran.

Prostitutia este interzisa in Iran, iar impotriva prostituatelor si a clientilor acestora sunt prevazute pedepse severe, inclusiv condamnarea la moarte.

Teheranul sustine ca Zarei este in viata, in ciuda faptului ca saptamana trecuta mai multe surse au declarat ca fostul sef de politie s-a sinucis in inchisoare, zvon ce a sporit speculatiile in legatura cu posibila lichidare fizica a acestuia.

29 Aprilie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: