Prima pagină > Articole media, Despre femei, Mohamed > Pisicile si cainii, interzisi in capitala Arabiei Saudite

Pisicile si cainii, interzisi in capitala Arabiei Saudite

Plimbarea cainilor si pisicilor in parcuri sau pe strazile Ryiadhului, capitala Arabiei Saudite, precum si vinderea acestora ca animale de companie este interzisa incepand de miercuri.

Autoritatile spun ca interzicerea patrupedelor pufoase in capitala va ajuta la separarea tinerilor de sex diferit care nu sunt casatoriti, si va preveni situatiile in care barbatii se folosesc de dragalasenia animalelor de companie pentru a atrage femei, informeaza FOX News.

„Cresterea numarului de persoane care detin animale de companie reprezinta o amenintare la conduita publica decenta in pietele publice si in mall-uri”, a declarat Othman al-Othman, directorul general al Comisiei pentru Promovarea Virtutii si Prevenirea Viciilor.

Orice persoana care va fi surprinsa insotita de un caine sau o pisica pe strazile capitalei risca sa ramana fara animalul de companie, care va fi confiscat de politia religioasa, si obligat sa semneze un document prin care se angajeaza sa nu mai repete fapta. Aceasta masura a fost impusa si in orase ca Mecca si Jiddah, insa nu a fost respectata cu strictete.

Pana acum, nu s-au observat efecte vizibile ale prohibitiei, avand in vedere ca in Ryiadh nu exista foarte multi posesori de animale de companie. Conservatorii din Arabia Saudita spera ca prin aceasta masura sa loveasca in „moda” importata din Occident, considerata daunatoare, la fel ca si fast-food-ul, pantalonii scurti, jeansii, precum si muzica pop.

Conform credintelor islamice, cainii sunt necurati si periculosi, insa pisicile beneficiau, pana acum, de tratament special. Un apropiat al Profetului Mahomed era supranumit „tatal pisicilor”, pentru ca avea mereu o pisica langa el, si chiar si Profetul indemna oamenii sa le trateze bine, spunand ca o femeie care tine o pisica inchisa, fara hrana, va ajunge in Iad.

01 August 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: