Prima pagină > Articole media, Coran, religie > Un apropiat al lui Ahmadinejad, atacat pentru ca a insultat Coranul

Un apropiat al lui Ahmadinejad, atacat pentru ca a insultat Coranul

Vicepresedintele iranian pentru Turism, Esfandiar Rahim Mashaie, este de cateva zile tinta unor atacuri virulente pentru ca a „insultat Coranul”, liderii religiosi si conservatori cerand demisia sa.

Acest apropiat al lui Mahmoud Ajmadinejad a fost deja criticat vara aceasta pentru ca a spus ca Iranul este „prieten al poporului israelian”, relateaza AFP.

La o ceremonie la 8 noiembrie legata de investitiile straine in turism, 12 tinere fete cu costume traditionale au adus, dansand, un exemplar din Coran pe un platou, pe care l-au oferit unui barbat care urma sa citeasca versete.

In Iran, orice ceremonie oficiala incepe cu recitarea unor versete din Coran. Faptul ca acesta a fost adus de femei care dansau i-a socat pe conservatori.

Doi demnitari religiosi, marii ayatollahi Lotfollah Safi Golpayegani si Nasser Makarem Shirazi, au condamnat ceremonia. „Insulta adusa Coranului este inacceptabila”, a spus unul dintre ei, precitzand ca ministrul „nu este competent sa ocupe acest post”.

Adjunctul lui Mashaie si organizatorul ceremoniei, Mehdi Jahanguiri, a demisionat sambata, spunand insa ca „a aduce Coranul pe un platou face parte din traditiile populatiilor din vestul Iranului”.

Duminica, deputata conservatoare Laleh Eftekhari, presedinta grupului parlamentar „Coran si familie”, i-a cerut presedintelui sa-l demita pe Mashaie. Asociatia islamica apropiata conservatorilor a denuntat, de asemenea, „insulta adusa Coranului”.

16 Noiembrie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
Categorii:Articole media, Coran, religie Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: