Prima pagină > Articole media, cultură > Musulmanii isi fac propria lume virtuala

Musulmanii isi fac propria lume virtuala

Prima lume virtuala musulmana a fost lansata marti, calcand pe urmele popularei comunitati online, Second Life.
Numita Muxlim Pal, aplicatia permite utilizatorilor sa isi caute si sa isi aleaga un amic, „pal”, care sa mearga in jurul lumii ca sa promoveze cultura islamica, informeaza Daily Mail preluat de ziare.com
Utilizatorii pot sa cumpere cadouri pentru prietenii lor si pot intra in locuri special create pentru rugaciuni, si pot chiar sa se imbrace cu haine traditionale ca hijabul, un val specific culturii musulmane.

Fiecare „pal” poate castiga puncte daca indeplineste diferite sarcini la capitolul spiritualitate, fericire, sanatate si cunostinte.
„Nu suntem un site religios, suntem un site concentrat pe stilul de viata musulman,” a declarat fondatorul Muxlim.com, Mohamed El-Fatatry.
„Deoarece nu exista o alta lume virtuala prietenoasa, familiala pentru comunitatea noastra, am simtit ca este nevoie sa cream aceasta lume virtuala pentru cei lasati pe dinafara”, a completat el, spunand ca site-ul nu se adreseaza exclusiv musulmanilor.
Fiecare utilizator are propria camera pe care o poate decora. Ei au si un bar pe plaja si o zona pentru shopping.
Inscrierea in aceasta comunitate este gratis si fiecare utilizator primeste la inceput cativa banuti virtuali ca sa isi poata cumpara haine. Dupa aceasta etapa se pot investi si bani adevarati pentru a cumpara alte lucruri.

Sursa: Ziua

Categorii:Articole media, cultură Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu