Prima pagină > Articole media, Fatwa > In Iran se cauta voluntari pentru a lupta in Fasia Gaza

In Iran se cauta voluntari pentru a lupta in Fasia Gaza

Un grup condus de clerici iranieni radicali a inceput sa inscrie voluntari pentru a lupta in Fasia Gaza, in replica la raidurile israeliene care s-au soldat deja cu peste 300 de morti.

„Incepand de luni, Societatea clerului combatant si-a activat site-ul http://www.rohaniatmobarez.com pentru o saptamana, pentru a inregistra voluntari in vederea luptei impotriva regimului sionist, in sectoarele militar, financiar sau de propaganda”, potrivit Reuters care citeaza agentia FARS.

Grupul, condus de membri ai clerului, spune ca nu are nicio afiliere la guvern. Potrivit FARS, grupul spune ca mai mult de 1.100 de persoane s-au inregistrat deja pentru serviciu militar, in lupta impotriva Israelului.

Ghidul suprem iranian a emis duminica un decret adresat musulmanilor din lumea intreaga, ordonandu-le sa-i apere pe palestinienii din Gaza in fata atacurilor israeliene „in orice mod posibil”, a anuntat anterior televiziunea iraniana.

Ayatollahul Ali Khamenei (foto) a declarat luni zi de doliu in Iran, dupa ce israelienii au ucis peste 300 de palestinieni in Gaza.

„Toti militantii palestinieni si toti oamenii piosi ai lumii islamice sunt obligati sa apere femeile, copiii si pe toti cei din Gaza, in orice mod posibil”, a subliniat el.

„Oricine va fi ucis in aceasta operatiune legitima de aparare va fi considerat martir”, potrivit decretului.

Decretul religios nu are neaparat caracter de constrangere, dar Khamenei este respectat de multi siiti din Iran si din alte tari. Iranul refuza sa recunoasca Israelul, care acuza Teheranul ca inarmeaza Hamasul.

Khamenei a criticat unele guverne arbare pentru ca nu au dat niciun raspuns raidurilor israeliene. „Nenorocirea si mai mare este tacerea incurajatoare a unora dintre guvernele arabe”, a spus el, acuzand, de asemenea, si Occidentul.

„Oficialii regimului israelian ar trebui judecati si pedepsiti pentru aceasta crima de catre guvernele islamice”, potrivit decretului.

Iranul va trimite luni primele ajutoare catre Fasia Gaza luni, a anuntat Ministerul de Externe de la Teheran. In aceeasi linie, zeci de mii de iranieni protestau luni fata de atacurile israeliene din Fasia Gaza.

29 Decembrie 2008
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
Categorii:Articole media, Fatwa Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: