Prima pagină > Articole media, Familie, religie > Onaca l-a botezat pe ‘Bangladesh’

Onaca l-a botezat pe ‘Bangladesh’

Consilierul personal al senatorului PD Dorel Constantin Onaca, Islam Rafqul, a fost crestinat acum o luna de seful sau cu numele celui care i-a fost in aceeasi zi nas si de cununie, si de botez.

Rafqul Islam l-a cunoscut pe senatorul democrat printr-o intamplare acum 6 ani, cand 15 marinari romani de pe nava Ardeal au fost rapiti de piratii din Bangladesh. Auzindu-l pe Onaca declarand la televizor ca vrea sa-i salveze pe marinari, Rafqul “Bangladesh”, cum l-a poreclit senatorul, s-a oferit sa-i fie calauza in misiunea aproape imposibila de a-i elibera pe romani din mainile rapitorilor.

S-a crestinat si cununat la biserica in aceeasi zi

Misiunea de eliberare a celor 15 marinari a fost un succes, iar tanarul originar din Bangladesh s-a hotarat ulterior sa ramana in Romania si sa-si intemeieze aici o familie. El a cunoscut-o in tara noastra pe Elena, care a devenit sotia sa si cu care are doi copii.

În urma cu o luna, Rafqul a hotarat ca e momentul sa aiba si el aceeasi religie ca familia sa. L-a rugat pe senatorul Onaca sa fie cel care il va crestina. “M-am gandit mult pana sa iau o astfel de decizie, dar cum eu sunt ortodox convins si membru in Adunarea Nationala Bisericeasca, am zis ca ar fi bine ca si credinciosi ai altor culte sa treaca la ortodoxie. I-am zis lui Bangladesh ca sunt de acord sa-l botez si sa-l si cunun religios in aceeasi zi”, ne-a spus senatorul, care i-a dat finului numele de Constantin.

Botezul lui “Bangladesh” a avut loc la Biserica Dobroteasa din Capitala pe 9 septembrie 2006, iar numele pe care il are acum Rafqul este Constantin, la fel ca al nasului sau. “Religia pentru mine este casa mea, familia mea si lumea mea. Daca as scrie un CV, la capitolul religie as scrie si crestin si musulman. Spun asta deoarece in Romania traiesc, iar in Bangladesh m-am nascut”, a declarat in exclusivitate pentru „Libertatea” Constantin Islam.

Din anul 2000, „Bangladesh” este cel mai apropiat colaborator al senatorului Onaca. “Romania este a doua mama pentru mine, aici sunt familia si prietenii mei”, a mai spus Constantin.

8 Noiembrie 2006
Sursa: Libertatea

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: