Prima pagină > Articole media, sharia > Sub legea amputarii: 4 hoti somalezi au ramas fara mana dreapta si piciorul stang

Sub legea amputarii: 4 hoti somalezi au ramas fara mana dreapta si piciorul stang

Militari islamisti din Somalia, cu identitatile ascunse de cagule, au amputat joi mainile drepte si picioarele stangi a patru hoti. Pedeapsa a avut loc intr-o piata publica din Mogadishu, cu o audienta de aproximativ 200 de persoane.

Un tribunal ad-hoc format de grupul islamist Shebab i-a gasit luni vinovati pe cei patru tineri, care furasera telefoane mobile si arme de la rezidenti ai capitalei somaleze, arata The Australian.

Potrivit legii islamice, orice hot are parte de o pedeapsa similara. Doi barbati cu cagule au executat amputarea, folosind un cutit traditional somalez, numit „torey”.

Locuitorii din cartierul unde a avut loc amputarea s-au adunat sa priveasca executarea ei, dar nu li s-a permis sa participe daca aveau asupra lor telefoane mobile sau aparate foto.

„Inainte de a se executa sentinta, medicii le-au verificat starea de sanatate. Am vrut sa evitam orice le-ar fi putut pune in primejdie viata”, a declarat un oficial al Shebab, sub protectia anonimatului.

Martorii au povestit momentele de agonie prin care au trecut victimele. „Cei patru tipau in momentul in care membrele le erau taiate”, povesteste Ali Mohamed Ibrahim. „Nu a durat mult. In trei minute i-am vazut fara mana dreapta si piciorul stang. Fetele lor erau contorsionate de spaima”, a adaugat acesta.

Amnesty International a facut luni apel la gruparea Shebab sa nu duca la bun sfarsit aceaste „pedepse cruzi, inumane si degradante”.

25 Iunie 2009
Sursa: Ziare.com
Autor: Elena Enache

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: