Prima pagină > Articole media, Despre femei > Concurs de frumusete saudit: Miss Morala

Concurs de frumusete saudit: Miss Morala

Sukaina al-Zayer este o aspiranta la titlul de regina a frumusetii … interioare. Ea isi acopera corpul si fata in robe negre si voaluri islamice, pentru ca nimeni sa nu isi poata da seama cum arata. Ea chiar recunoaste ca este un pic grasuta.

Insa la singurul concurs de frumusete din Arabia Saudita, juriului nu-i pasa de aspectul fizic. Ceea ce cauta ei este concurenta care sa arate devotament cat mai mare si respect pentru parintii ei.

„Ideea acestui concurs este sa masuram devotamentul concurentelor fata de morala Islamica…Este o alternativa la apelul la decadenta din celelalte concursuri de frumusete care iau in considerare doar aspectul fizic al femeilor”, a spus Khadra al-Mubarak, initiatoarea acestui concurs, citata de Huffington Post.

„Castigatoarea nu va fi neaparat frumoasa. Ne pasa de frumusetea sufletului si a mintii”, a mai spus ea.

Asa ca, dupa ce concursul se va deschide sambata, cele aproape 200 de concurente vor petrece urmatoarele zece saptamani la cursuri si vor fi notate in functie de raspunsurile la intrebari din categorii precum „Descopera-ti puterea interioara”, „Cum sa devi un conducator” sau „Mama, paradisul este la picioarele tale” – o invatatura a Profetului Mahomed pentru a sublinia ca respectul pentru parinti este printre cele mai importante principii.

Aspirantele la acest titlu vor mai petrece o zi la o casa la tara cu mamele lor, unde vor fi atent observate si notate de juriu in functie de felul in care interactioneaza cu mamele lor. Cum concursul nu este televizat si nu sunt barbati in juriu, concurentele isi vor putea da jos si voalul.

Concursul Miss Frumusete Interioara este ultimul exemplu de modul in care obiceiuri si evenimente din Occident sunt adaptate la stilul conservator musulman.

07 Mai 2009
Sursa: Ziare.com
Autor: Alexandra Sandru

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: