Prima pagină > Articole media, Despre femei, Familie > Arabia Saudita ar putea interzice casatoria fetelor ce nu au implinit 18 ani

Arabia Saudita ar putea interzice casatoria fetelor ce nu au implinit 18 ani

Arabia Saudita ar putea interzice casatoria in cazul fetelor ce nu au implinit 18 ani, a declarat ministrul saudit al Justitiei, Mohammed al-Eissa.

Anuntul ministrului vine dupa ce cazul unei fetite de opt ani casatorita de parinti cu un barbat in varsta de 50 de ani a atras critica comunitatii internationale, informeaza Reuters.

„Printre optiunile care sunt disponibile, lasand la o parte problema pubertatii, se numara interzicerea casatoriei pentru (persoanele) cu varsta sub 18 ani”, a declarat ministrul.

„O fata mai tanara de 18 ani este adeseori nepregatita pentru a-si asuma responsabilitatea unei familii, in special daca naste la scurta vreme (dupa casatorie)”, a mai declarat Eissa.

Arabia Saudita este o societate de tip patriarhal care aplica o forma stricta a Islamului sunnit, ce interzice barbatilor si femeilor care nu sunt rude sa se intalneasca si confera tatalui dreptul de a-si casatori copiii cu cine considera de cuviinta.

Unul dintre motivele invocate in sprijinul casatoriilor timpurii consta in faptul ca astfel se evita situatia in care fetele ar ramane nemaritate, sau tentatia de a avea relatii in afara casatoriei.

In acelasi timp, si motivele de ordin financiar ar putea determina unele familii saudite sa-si casatoreasca fiicele minore cu barbati mult mai in varsta decat ele.

02 Mai 2009
Sursa: Ziare.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: