Prima pagină > Articole media > Incredibil, dar adevarat! In Turcia s-a ridicat o moschee dedicata lui Iisus Hristos!

Incredibil, dar adevarat! In Turcia s-a ridicat o moschee dedicata lui Iisus Hristos!

In orasul turc Diyarbakir a fost construita prima moschee din lume dedicata lui Iisus Hristos, informeaza agentia de stiri cipriota Romfea.

Asa cum anunta mass-media turca, autoritatile de la Ankara vor prin acest gest sa marcheze un moment de bunavointa fata de reprezentantii altor religii. “Iisus este egal si onorat ca si un profet atat in Islam, cat si in Crestinism”, a declarat Mustafa Uzun, responsabilul cu ridicarea acestei moschei. “Este o mare placere pentru noi sa-i fie dedicata aceasta moschee”, a mai declarat acesta.
Reactia populatiei fata de decizia autoritatilor locale a fost una controversata, dar muftiul moscheei i-a potolit spunand ca Iisus este mentionat in Coran si, prin urmare, nimic nu poate sta in calea ridicarii lacasului dedicat Acestuia. Gestul autoritatilor l-a surprins placut pe preotul Bisericii Ortodoxe Siriene din oras, Yusuf Akbulut, care a subliniat ca este pentru prima data in istorie cand se ridica o moschee dedicata lui Iisus. La randul sau, pastorul protestant Ahmet Gyuvener vede in acest gest un act de toleranta fata de crestini.Diyarbakir este astazi cel mai mare oras din sud-estul Turciei unde traieste o comunitate mare crestin-ortodoxa formata din credinciosi armeni si sirieni. In 1915, aceasta a fost greu incercata in timpul persecutiilor autoritatilor turce, disparand practic in anii urmatori, dupa care a inceput din nou sa fiinteze.

Dumitru Manolache
Sursa: Gardianul
23-10-2009

Anunțuri
Categorii:Articole media Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: