Prima pagină > Articole media, Despre femei > Musulmani contra valului islamic

Musulmani contra valului islamic

Sursa: Cotidianul

Centrul Educational al Musulmanilor din Oxford va sustine o scoala britanica data in judecata pentru ca a interzis portul valului islamic.

Directorului Scolii care interzice valul islamic a primit o scrisoare prin care este anuntat ca Centrul Musulman va sustine financiar batalia legala pentru interzicerea valului (niqab) in scoli. Presedintele Centrului Musulman, Taj Hargey, vrea sa organizeze o campanie pentru a se opune incercarii sauditilor din Marea Britanie de a impune valul.

Potrivit ziarului „Telegraph”, tribunalul se va pronunta azi in acest caz, dar daca actiunea va continua, cheltuielile ar putea ajunge la circa 500.000 de lire sterline.

Conducerea scolii a decis sa interzica unei fete de 12 ani sa poarte valul care-i acopera toata fata, cu exceptia ochilor. Scoala permite fetelor sa poarte val pentru a-si acoperi capul, dar nu si fata. Tatal fetei a actionat in instanta directiunea, sustinind ca e vorba de drepturile omului si ca fetele sale mai mari au avut voie sa poarte niqab, acum citiva ani, in timpul unui alt director.

Hargey spune ca tatal fetei vrea sa impuna unei institutii o regula nonislamica, o obsesie a unei minoritati etnice, care n-are nici un fel de sustinere in canoanele islamice.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: