Prima pagină > Articole media > Câţi supuşi numără Allah

Câţi supuşi numără Allah

Numărul musulmanilor a depăşit 1,57 miliarde, ceea ce înseamnă că aproape una din patru persoane din întreaga lume practică islamul, conform celui mai cuprinzător studiu de acest gen din istorie.

Raportul realizat de The Pew Forum on Religion and Public Life elimină estimările făcute până acum şi care nu erau ştiinţific realizate.

Alcătuit în ultimii trei ani, studiul prezintă un portret al lumii musulmane ce ar putea surprinde multă lume. De exemplu, în Germania sunt mai mulţi musulmani decât în Liban, în China sunt mai mulţi musulmani decât în Siria, iar în Rusia supuşii lui Allah sunt mai numeroşi decât în Iordania şi Libia la un loc. „Idei precum acelea că musulmanii sunt arabi sau că arabii sunt musulmani sunt pur şi simplu distruse de acest raport“, explică Amaney Jamal, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Princeton.

Deşi toată lumea consideră că „inima“ Islamului se află în Orientul Mijlociu, în realitate cei mai mulţi musulmani trăiesc în Asia. Mai mult de 60% din musulmani trăiesc pe continentul asiatic, aproximativ 20% trăiesc în Orientul Mijlociu şi nordul Africii, 15% în Africa Sub-Sahariană, 2,4% în Europa şi 0,3% în cele două Americi. Cei mai mulţi musulmani sunt în India (161 de milioane), Etiopia (28 de milioane), China (22 de milioane), Rusia (16 milioane) şi Tanzania (13 milioane).

Un studiu similar care să cuantifice numărul creştinilor va fi făcut public în 2010. Estimările arată că în lume trăiesc între 2,1 miliarde şi 2,2 miliarde de creştini.

Autor: George Daniel Ripa
Data: 9 oct 2009
Sursa: Adevarul

Anunțuri
Categorii:Articole media Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: