Prima pagină > Articole media, Audio-Video > Site-ul unui film care critica Islamul a fost suspendat

Site-ul unui film care critica Islamul a fost suspendat

Sursa: Ziare.com

Site-ul unde intentiona sa isi posteze parlamentarul olandez Geert Wilders controversatul film despre Islam si Coran a fost suspendat de catre serviciul american, Network Solution, care il gazduia, informeaza Associated Press.

Compania de Internet urmeaza sa stabileasca, in cadrul unei anchete, daca au fost incalcati termenii si conditiile site-ului, care prevad interzicerea difuzarii de „materiale ofensatoare de orice fel”.

Desi continutul exact al filmului de 15 minute, ce urma sa fie lansat pana la sfarsitul lunii, este necunoscut, Wilders a declarat ca pelicula subliniaza viziunea sa, potrivit careia cartea sfanta a Islamului este „fascista”. Difuzorii olandezi au refuzat sa preia filmul „Fitna”, cuvant care in araba inseamna neintelegere si divizare intre oameni.

Autoritatile se tem ca pelicula ar putea declansa violente in lumea musulmana, asemanatoare cu cele declansate in urma publicarii caricaturilor profetului Mahomed intr-un cotidian danez. Parlamentarul olandez se afla sub protectia politiei ca urmare a amenintarilor cu moartea din ultima vreme.

Peste o suta de olandezi s-au adunat, sambata, in piata centrala din Amsterdam pentru a protesta impotriva parlamentarului si a filmului sau. Geert Wilders este liderul unei formatiuni reactionare, Partidul pentru Libertate, care detine noua locuri in Parlamentul olandez.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: