Prima pagină > Articole media, Audio-Video, Despre femei > O prezentatoare Tv din Egipt si-a castigat in instanta dreptul sa poarte val

O prezentatoare Tv din Egipt si-a castigat in instanta dreptul sa poarte val

Ghada El Tawil, prezentatoare la una dintre televiziunile publice din Egipt, si-a castigat in instanta dreptul sa mai poarte valul islamic in ciuda stilului de viata cosmopolit din Cairo.

Ghada a povestit ca o fata incepe sa il poarte atunci cand are prima menstruatie, conform traditiei islamice, insa ea a inceput sa poarte hijabul (valul islamic) in 2002, fiind o decizie personala si nu impusa, informeaza BBC.

Insa decizia sa poarte valul islamic in timpul emisiunilor Tv a dus la interzicerea sa pe sticla, fara insa sa i se explice de ce. Ghada El Tawil a fost nevoita sa apeleze la instanta pentru dreptate si a avut castig de cauza.

Acum, El Tawil prezinta o emisiune sociala, iar prima sa aparitie pe micul ecran dupa sase ani de absenta a fost foarte apreciata de public, prezentatoarea fiind felicitata in direct prin nenumarate telefoane de la telespectatori.

Ghada El Tawil mai are insa ceva de castigat: sa prezinte stirile in limba engleza de la Canal 5, televiziunea la care lucreaza. Ca sa faca asta trebuie sa dea mai intai un test, lucru pe care l-a refuzat „din principiu”: „asta am facut timp de 12 ani inainte sa apara problema valului”.

Prezentatoarea Tv a adaugat ca in 2002 si-a dat seama ca vrea sa fie mai aproape de Allah si de stilul de viata mai conservator al orasului ei natal, Alexandria, unde 80-90% dintre femei poarta val.

Sursa: Ziare.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: