Prima pagină > Articole media, Despre femei > Manifestatie la Ankara, impotriva valului islamic

Manifestatie la Ankara, impotriva valului islamic

Sursa: Ziare.com

Mai multe zeci de mii de manifestanti s-au reunit sambata la Ankara, la mausoleul fondatorului republicii turce seculare, Mustafa Kemal Ataturk, pentru a-si afirma opozitia fata de un proiect al guvernului care autorizeaza purtarea valului islamic in universitati, informeaza AFP.

Cei aproximativ 30.000 de protestatari au purtat pancarte, au fluturat drapelele Turciei si au scandat „Turcia este laica si asa va ramane”, „Guvernul – demisia”, „Toti suntem soldatii lui Ataturk”. Acestia au iesit in strada in urma apelului lansat de aproximativ 35 de asociatii, intre care majoritatea sunt asociatii feministe.

Manifestantii sunt sustinuti si de ministrul turc de externe, Ali Babacan, care sustine ca Ankara trebuie sa ridice interdictia impusa femeilor de a purta valul islamic in universitati, ca parte a reformelor democratice pe care Turcia trebuie sa le intreprinda pe calea aderarii la Uniunea Europeana.

Parlamentul turc urmeaza sa aprobe saptamana viitoare un amendament constitutional sustinut de partidul islamist la guvernare, Partidul Justitiei si Dezvoltarii, care are drept scop ridicarea interdictiei de a se purta valul islamic in universitati.

Uniunea Europeana a cerut Turciei sa incurajeze libertatea de expresie si drepturile minoritatilor, insa nu a adoptat nicio pozitie in ceea ce priveste chestiunea valului.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: