Prima pagină > Articole media, Despre femei, Fatwa, sharia > Blugii au fost declaraţi neislamici

Blugii au fost declaraţi neislamici

Dupa ce a decretat ca dragostea este „neislamica„, seminarul islamic Darul Uloom din Deoband a decis ca musulmanii care poarta blugi comit un pacat (gunah).

Seminarul a emis recent o fatwa (decret religios) impotriva purtarii de jeansi si cate una impotriva transplantului de par si a vopsirii parului in negru, scrie The Deccan Herald.

Cele trei fatwa sunt, de fapt, raspunsuri la trei intrebari. Prima se refera la „islamicitatea” purtarii de blugi de catre femeile din occident, in special in tarile cu clima mai rece. Seminarul a decis clar ca „pantalonii si camasile de blug sunt impotriva legii islamice (Sharia)”.

Explicatia care sta la baza acestei decizii este ca „structura fizica (formele) corpului sunt puse in evidenta cand te imbraci cu jeansi. Purtarea lor de catre o femeie este un pacat”. Nici barbatii nu scapa asa usor: „Sunt interzisi si pentru barbati. Femeile care vor sa semene cu barbatii sunt blestemate”conchide fatwa.

La intrebarea cu rpivire la colorarea parului cu vopsea neagra, fatwa sustine ca este permisa orice alta culoare in afara de negru. „Folosirea vopselei de par de culoare neagra este neislamica„.

O alta intrebare se refera la transplantul de par. Darul Uloom a explicat ca transplantul de par artificial este „o inselaciune”, deci este „ilegal”.

Sursa: Ziare.com

Autor: Ana Ilie

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: