Prima pagină > Articole media, Audio-Video, cultură > Telenovela Noor atrage fani si blesteme in lumea islamica

Telenovela Noor atrage fani si blesteme in lumea islamica

Sursa: Ziare.com
Autor: Madalina Ionescu

O telenovela realizata in Turcia rupe in doua lumea islamica, fiind considerata de clericii musulmani multe prea moderna, dar avand milioane si milioane de fani.

Milioane de telespectatori urmaresc telenovela Noor, impotriva careia imamii sauditi au emis o „fatwa„. Tricourile imprimate cu chipurile actorilor se vand, de asemenea, foarte bine, scrie site-ul canadian Macleans.ca.

O cina la lumina lumanarilor, o tanara care vrea sa aiba cariera profesionala, un personaj masculin atragator fac ca telenovela sa le ia pur si simplu mintile telespectatorilor, din Ramallah pana in taberele de refugiati din Fasia Gaza.

Transmis de postul de televiziune saudit „MBC”, serialul se bucura de o audienta nemaiintalnita pana in prezent. In Arabia Saudita, cel putin trei milioane de telespectatori renunta la orice alta activitate pentru a se posta in fata televizorului, alaturi de alte milioane de locuitori ai tarilor din Golf.

Marele Muftiu saudit a infierat „telenovela criminala” si a emis un „decret” de interzicere a comercializarii tricourilor imprimate cu chipurile protagonistilor din serial.

In Iordania, un sot chiar s-a despartit de nevasta dupa ce aceasta si-a descarcat pe telefonul mobil imaginea protagonistului masculin.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: