Prima pagină > Mohamed, Referate > Mahomed si bazele teologice ale islamului

Mahomed si bazele teologice ale islamului

Referat – Mahomed si bazele teologice ale islamului

Aderarea la islamism se reduce la mărturia de credinţă., în arabă denumită shahadah, care spune că: ”Nu există altă divinitate decât Dumnezeul nostru- Allah iar Mahomed este Trimisul lui”. Toţi adepţii islamului vor fi într-adevăr de acord cu faptul că nu mai trebuie îndeplinită nici o altă cerinţă, pentru ca aproapelui lor să-i fie recunoscută apartenenţa la comunitatea musulmană. Cuvântul „ musulman” vine de la „muslimun” care înseamnă” a deveni musulman”, „ a se converti la islam” .

Islamul, este numele dat religiei apărute în urma revelaţiilor şi învăţăturilor lui Mahomed şi este considerată una din marile religii ale lumii, beneficiind de peste un miliard de adepţi. Islamul, mesajul lui Allah revelat profetului Mahomed prin mijlocirea arhanghelului Gavril, s-a născut la Mecca în Deşertul Nafud, actuala Arabie Saudită, o zonă înconjurată, pe atunci, de Imperiul bizantin creştin şi Imperiul persan sasanid, la începutul sec. 7 d.H, fiind ultima dintre religiile monoteiste. Islam este un cuvânt arab, care – printre altele – înseamnă:” pace, salut, ascultare, loialitate, credinţă, supunere la voia Creatorului Universului”.

Istoria de început a Islamului a gravitat în jurul unui singur personaj central: Mahomed, care s-a născut în jurul anului 570 d.H. în oraşul Mecca din Arabia şi a murit în anul 632. Rămas orfan la o vârstă fragedă, Mahomed a fost crescut de unchiul său Abu Talib şi de soţia acestuia Fatima, care s-au ocupat şi de educaţia lui. Datorită onestităţii şi corectitudinii sale exemplare, locuitorii din Mecca l-au poreclit al-Amin (Cel onest, Cel integru).

Surasa: http://www.referat.ro

Anunțuri
Categorii:Mohamed, Referate Etichete:,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: