Prima pagină > Articole media, Etică, jihad, terorism > Hezbollahul si Jihadul Islamic fac bani din traficul de droguri din Bulgaria

Hezbollahul si Jihadul Islamic fac bani din traficul de droguri din Bulgaria

Sursa: Ziare.com

Profiturile obtinute din traficul de droguri prin Bulgaria au fost folosite pentru a finanta miscari ca Hezbollah sau Jihadul Islamic, a anuntat miercuri Comisia pentru Securitate a Parlamentului, potrivit Reuters.

Retelele bulgare care se ocupa de traficul cu droguri sintetice si arabii cu legaturi cu gruparile militante coopereaza, potrivit schitei de raport obtinuta de Reuters, care urmeaza sa fie dezbatuta in Parlament in cursul acestei saptamani.

„O parte din banii stransi din traficul de droguri sunt folositi pentru a finanta organizatii teroriste, ca Hezbollah si Jihadul Islamic„, potrivit raportului, care nu ofera mai multe detalii.

Bulgaria se afla pe una dintre principalele rute ale traficului de droguri dintre Europa si Asia de Sud-Vest.

Guvernul condus de socialisti este supus la presiuni din ce in ce mai mari pe plan intern si din partea Uniunii Europene pentru a lua masuri serioase impotriva crimei organizate si coruptiei.

Raportul citeaza informatii ale Ministerului de Interne care arata ca politia a interceptat 169 de kilograme de amfetamine in 2007, fata de 324 in 2006 si 1.018 in 2005.

Analistii locali si diplomatii europeni spun ca politicienii si magistratii au, in multe cazuri, legaturi cu grupurile de crima organizata, iar tensiunile din cadrul coalitiei aflate la guvernare nu contribuie la eliminarea acestei probleme.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: