Prima pagină > Articole media, muzică > Heavy metalul din Orient va fi la moda in viitor?

Heavy metalul din Orient va fi la moda in viitor?

Sursa http://www.metalhead.ro

Potrivit cercetatorului Mark LeVine, heavy metalul islamist va fi in curand la moda, nu atat pentru ca represiunile la care este supus in tarile in care ia nastere au starnit revolta, ci pentru ca va fi mai agresiv decat metalul din tarile civilizate.

Metalul care ia nastere in interiorul regimurilor restrictioniste ar trebui sa fie cel mai agresiv, deoarece isi hraneste revolta din insasi viata de zi a celui care compune piesele, spune cercetatorul. Intr-un peisaj dominat de razboi, dictatura si democratie mereu incerta, temele pieselor sunt reale, nu izvorasc din fantezie, mai spune Mark LeVine.

Cantam heavy metal pentru ca vietile nostre sunt heavy metal, spune componentul unei trupe marocane.

Coperta cartii lui Mark LeVine poate fi vazuta mai jos:
heavz metal Islam

Un episod recent al talk show-ului radio Talk of the Nation a fost dedicat in intregime unei analize a situatiei heavy metalului in tarile de religie islamica, atat din pespectiva fanilor acestui gen de muzica, cat si a trupelor care il interpreteaza.

Mark LeVine, muzician si profesor universitar, a fost invitatul acestei emisiuni.

LeVine a calatorit adesea in lumea islamica cu scopul de a investiga modul in care este receptata muzica heavy metal in aceste tari.

Am gasit copii in Maroc purtand haine si machiaj gothic; tineri in Iran cu pantaloni de piele si plete, spune LeVine, care recent a publicat si o carte pe aceasta tema.

„In Arabia Saudita am fost uimit sa vad femei purtand hainele traditionale, dar dand din cap pe piesele lor metal favorite”, mai spune acesta. „Pentru cei mai multi dintre acesti tineri, sa cante sau sa asculte muzica heavy metal reprezinta un fel de autonomie, un mod de a isi arata libertatea, in tari care limiteaza atat de mult exprimarea artistica”.

De cealalta parte, autoritarile considera aceasta muzica o amenintare a religiei si obiceiurilor islamice, o declaratie politica subversiva din partea acestor tineri, mai spune autorul cartii intitulate Heavy Metal Islam.

„Cred ca este o decizie pe care orice tanar ce apartine culturii islamice trebuie sa o ia mai devreme sau mai tarziu, deoarece nu poate fi pe ambele baricade”, concluzioneaza Mark LeVine.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: