Prima pagină > Uncategorized > Femei kamikaze.Terorism la genul feminin

Femei kamikaze.Terorism la genul feminin

Autor Maria Cristina CHIRU
Editura Topform
An apariţie 2006
Pret 19,50 LEI

Descriere
Terorismul sinucigas sau kamikaze reprezinta una dintre temele contemporane amplu dezbatute, dar despre care se vorbeste mult, spunand, de fapt, putin. Desi s-a impus ca “bomba inteligenta” doar de cativa ani, atentatul-suicid a devenit una dintre temerile mondiale pentru populatia civila si, totodata, resortul schimbarilor de strategie de securitate pentru serviciile de informatii.
Pentru Romania, aceasta problema este una “indepartata”, in sensul in care, pana in prezent, tara noastra nu s-a confruntat cu un fenomen, atat de putin previzibil si atat de putin controlabil. insa, exemplul, ramas drept referinta istorica, dat de atacul din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii, demonstreaza ca, in materie de terorism, masurile de securitate de prevenire pot fi “cu un pas in urma”. Din acest considerent, devin esentiale cunoasterea si intelegerea terorismului sinucigas, ca act operational violent si nediscriminatoriu prin raport cu victimele civile.
Optiunea pentru studiul consacrat femeilor implicate in misiuni sinucigase se justifica avand in vedere ca din ce in ce mai multe femei se implica / sunt implicate in atacurile teroriste globale. Participarea lor ridica probleme atat pentru fortele contrateroriste, pentru care detectarea si prevenirea atacurilor este evident ingreunata, dar si pentru analisti, pentru cei care isi propun sa inteleaga resorturile unui asemenea act. in aceasta ultima categorie, se situeaza lucrarea de fata care incearca sa stabileasca coordonatele terorismului sinucigas (cu definitii, delimitari conceptuale si istoric) si sa identifice, pe baza unor studii de caz, motivele pentru care femeile pot initia si derula asemenea acte.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: