Prima pagină > Articole media, Despre femei > Franta: Posibila amenda pentru femeile musulmane care poarta valul burqa

Franta: Posibila amenda pentru femeile musulmane care poarta valul burqa

Este posibil ca femeile musulmane care poarta valul burqa in Franta sa plateasca o amenda de 750 de euro, adica 1.000 de dolari, potrivit unui proiect de lege prezentat joi de liderul majoritatii parlamentare.

Jean-Francois Cope a declarat ca daca legea va fi aprobata barbatii care isi obliga sotiile sa poarte valul vor primi amenzi si mai mari, a declarat politicianul pentru Le Figaro, citat de AFP.

„Legea abordeaza o problema de securitate”, a declarat Cope. „Legea va interzice acoperirea fetei in locurile publice si pe strada, cu exceptia carnavalelor si evenimentelor culturale”, a mai spus politicianul.

Proiectul de lege va fi dezbatut in Parlament dupa alegerile regionale din martie. Prin aceasta lege se doreste apararea drepturilor femeilor.

„Putem masura modernizarea unei societati prin modul in care trateaza si respecta femeile”, a mai adaugat Core.

Alti politicieni nu sunt de acord cu aceasta lege, desi sunt si ei de parere ca femeile musulmane nu ar trebui sa mai poarte valul burqa.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, este si el de parere ca valul nu este binevenit in tara sa, insa nu a declarat nimic in legatura cu proiectul de lege.

08 Ianuarie 2010
Sursa: Ziare.com
Autor: Andreea Ghinea

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu